Ce nu se invata la scoala…SA FI OM!

De multa vreme ma macina un anumit lucru…de ce trebuie sa ma lovesc de oameni fara caracter…mai in fiecare zi??? Sa fii om inseamna sa NU fii asa cum esti, ci sa fii asa cum sunt ei toti, altfel societatea te va exclude.Cunosc si  foarte multi oameni onesti cu un caracter puternic care imi sunt alaturi in fiecare si iat pe aceasta cale tin sa le multumesc…nu are rost sa ii enumar aici dar stiu sigur ca ma citesc si se vor regasi in randurile mele!

Rvenind la problema de care am plecat de ce oamenii se schimba in functie de cum bate vantul, de ce le place sa nu fie ceea ce sunt si de ce nu pot fi OAMENI?

Am citit acum cateva zile cateva randuri scrise pe un blog de poezie de la care a plecat si postul meu de azi:

pleoapele-mi sunt îngheţate
imortalizate blocate
trebuie să văd
vrând nevrând
zi şi noapte
omul animal
cum se zbate
zi şi noapte
alergând de colo în colo
după clipe de fericire
crescânde odios
în slăbiciunea celuilalt

o de ar veni primăvara
cu soare şi dezgheţ
să-mi aştern pleoapele
deasupra inimii
îngheţată de atâta iarnă

Imi doresc sa trag un semnal pentru o anumita categorie de oameni care cred ca daca isi tarasc o cunostinta sau un prieten prin morcila pot castiga respectul celor din jur si urca mai repede pe o scara a valorilor inchipuita numai de ei!

 

De bgd33

3 comentarii la “Ce nu se invata la scoala…SA FI OM!

 1. Ce rascolitor poti sa fi azi …
  As da si eu copy si paste pentru cateva persoane, cunostinte comune…
  Stii care-i partea proasta ?! Ca aceste persoane, chiar daca citesc cele de mai sus, nu realizeaza ca este vorba despre ele… Se considera mai presus de toate si, culmea, par ca se simt bine in propria piele 😦
  Eu m-am departat suficient ca sa nu mai am de-a face cu o asemenea majoritate, dar, din pacate, tu (si ceilalti ca tine) ai (ati) ramas sa suportati consecintele ca minoritari… Mi-ar place sa cred ca o se se mai schimbe ceva, candva….

 2. Imi place intrebarea .. pe care multi o avem in interiorul mintilor noastre si inevitabil o simtim iesind la iveala de fiecare data cand ne confruntam cu ceva atat de strain de valorile proprii incat ramanem muti de o uimire nesanatoasa

  M-am gandit de multe ori ce putem face ca exemplele de animalism sa ramana de domeniul trecutului, dar cred ca pana in clipa in care fiecare dintre noi va constientiza ca din cele doua optiuni de reactie (violenta vs calma) este mai bine sa o aleaga pe cea de-a doua, reactia calma, umana si matura, nu vom avea parte de prea multa liniste.

  Oricum majoritatea modelelor se bazeaza pe impunerea voii prin forta fizica si asta niciodata nu va aduce liniste durabila. totul pleaca de la primul impuls care este necontrolat, primar, bazat pe instinctul animalic de supravietuire. Desi ne-am dat jos din copaci de ceva vreme, ne purtam tot ca maimutle care se bat pentru aceeasi banana. dar mai exista si mar, si portocala. Invatam asta, mergem mai departe. Ignoram, ne intoarcem in primitivism. Cred ca asta se doreste prin toate mesajele din mass media.

 3. Asa este dar la un moment dat ne von departa si noi…atunci cand o sa simtim ca s a ajuns prea departe!Cu fiecare picatura se umple paharul si la un odata se va rastura 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s