Un fleac, m-au ciuruit….Adio Sergiu Nicolaescu!

Acum ceva vreme scriam aici pe blog despre propunerea lui Sergiu Nicolaescu de ai oferi lui Gigi Becali un rol intr un film. Stiam ca maestrul imbatranise dar nu credeam ca isi pierduse mintile in asa hal. Astazi la prima ora am auzit ca maestrul si a regizat si plecarea dintre noi.

Intro asemenea zi am aflat foarte multe despre Sergiu Nicolaescu chiar daca este prea tarziu. Puţini ştiu că la Academia de film din Los Angeles, a lui Steven Spielberg, la cursurile cu scene de bătălie, studenţilor li se proiectează ca material didactic secvenţe din “Mihai Viteazul”. Succesul filmului Mihai a fost teribil. L-a achiziţionat şi Columbia Film. Peste 30 de milioane de spectatori au vizionat filmul cu Voievodul Unirii.

Iubitor mare de istorie românească, Sergiu Nicolaescu şi-a alcătuit acasă, într-un colţ, un mic muzeu. Drapele româneşti sfâşiate în lupte, steaguri adevărate purtate de oştirea română, armuri originale, săbii, flinte şi pistoale. La loc de cinste se află un chipiu, un chipiu original. Este chipiul pe care l-a purtat Carol întâi în vizitele pe front. Chipiul din casa lui Nicolaescu poartă urmele de sudoare ale princepelui Carol întâi.

Sergiu Nicolaescu

3 ianuarie 2012

Cand m am apucat sa scriu acest articol am intrat in pagina de administrare a blogului. Aici…am ramas masca…in 8 ore articolul despre care va vorbeam mai sus a strans 1000 si ceva de vizualizari ( blogul in mod normal avea 100 si ceva vizualizari zilnice).

Cred ca imaginea alaturata este foarte sugestiva si cresterea uimitoare. Au fost oameni care au cautat poze, care au cautat articole despre el si despre viata lui…dar pacat ca toate astea se fac dupa ce un mare on nu mai este printre noi. Gestul frumos care l au facut cei de la Tg Jiu acum vreo luna si ceva de a deschide un cinematograf  Sergiu Nicolaescu va ramane probabil ultimul gest de suflet in mintea  maestrului.

Sergiu-Nicolaescu--1024x682

Multumim COMISARE si acum, acolo sus, te vei intalni cu MARII ACTORI care au plecat dintre noi ca Iurie Darie, Serban Ionescu, Amza Pellea, Jean Constantin, Gheorghe Dinică si multi altii care au ramas in inimile tuturor cu rolurile memoraabile care le au facut.

UN MARE REGIZOR INTR O TARA ATAT DE MICA…Dumnezeu sa il odihneasca in pace!

Un comentariu la “Un fleac, m-au ciuruit….Adio Sergiu Nicolaescu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s