Sensibilitatea Copy – Paste

Stiu de ceva vreme sensibilitatea romanilor cand vine vorba de „a ma inspira” sau „a copia”. Din pacate sunt foarte multe metode prin care se pot copia materiale dupa un website. De la un simplu click dreapta – copy – paste – pana la programe sau utilitare speciale care copiază tot conținutul unui blog.

Nu vreau sa vorbesc acum despre cum se copiaza un blog sau metodele folosite ci despre transpunerea sentimentelor si trairilor unui om de catre altul. Nu trebuie sa fi un bun scriitor ca sa iti asezi intro pagina cateva randuri. Nu trebuie sa fi un bun povestitor ca sa iti scri o intamplare care s a petrecut intro zi din viata ta….dar nici nu poti sa preiei scrisul, ideea, trairea si sentimentul unui om.

Ganditor.jpgNu de foarte multe ori am sustinut ideea unui lucru bine copiat (cu cap) decat un lucru original si prost…dar fiind un om de creatie nu sunt tolerant  de exemplu cu lay-out-urile unor reviste copiate unele dupa altele. In domeniul publicistic fie el in mediul virtual sau pe hartie trebuie sa vi cu ceva nou…sau sa adaptezi o varianta gata facuta cu propriile lucruri.

Poti sa te ispiri din siteuri, te poti inspira din reviste, te poti inspira din ideile altora …dar nu te poti inspira din sentimetele cuiva.

Mie imi place „copiatul” in limitele bunului simt si nu-mi plac oamenii care copiaza fara sa-si lase amprenta personala. Atunci copiatul nu mai este o sursa de inspiratie devine un copiat fara coloana vertebrala :D

Sunt momente in care stai…pur si simplu stai. Ai vrea sa spui ceva insa parca cuvintele nu vor sa iasa, parca au ramas blocate undeva si toate incercarile de a spune macar un cuvanat sunt inutile. In acest caz eu nu scriu niciodata …nimic si asa ii sfatuiesc si pe altii. Poate peste o ora, 2, o zi, o luna, un an,  o sa le vina o idee proprie care care o vor impartasi tuturor.

Acest articol este…”inspired by me”

2 comentarii la “Sensibilitatea Copy – Paste

  1. Tot n-ai putut să te abţii… Oricum, mi-a plăcut partea cu statul şi povaţa pe care ai dat-o celor grăbiţi, oameni care au şi ei destule lucruri autentice de spus, dar fie le consideră banale şi le e ruşine să le spună, fie sunt conştienţi că nu au suficientă substanţă pentru a fi partajate. Şi atunci fac ceea ce fac şi iese ceea ce iese. Să-i mai aşteptăm puţin să se mai coacă, să li se mai întărescă oasele…

  2. Nu stiu daca intodeauna o sa am timp si rabdare sa astept ca unii sa isi dea seama de ce fac sau sa se maturizeze. Ma bucur ca imi esti alaturi aici online Fife, si nu numai online 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s