Fiecare cu …ale lui

„Exasperare”, conform DEX-ului e „A enerva peste măsură; a scoate din sărite”. Aș prefera „exasperare”, că parcă-i cumva mai apropiat de înțelesul la care mă refer eu azi. Cu toții avem momente în care anumite gesturi ale altora ne pun nervii la încercare și numai în gând ne putem răzbuna în fel și chip.

exasperat

Așteptarea – nu știu dacă ați simțit vreodată cum sângele vă arde venele,  dar eu simt asta de fiecare dată când cineva zice că trebuie să vină la o anumită oră și apare peste 15/20/30 de minute. Nu contează despre cine e vorba, dacă întârzie sau mă face să aștept, mai ales când trebuie să mergem împreună undeva sau când programul e deja stabilit dinainte.

Ăia de vorbesc la cinema – și eu vorbesc la cinema, că-mi place uneori să comentez unele chestii. Doar că n-o fac în gura mare, cum fac unii care se cred în sufrageria proprie.

Ticurile verbale adoptate – adică alea la modă. Cum ar fi „gen”, „dă-ți”, „ai înteles?” (ca si cum bucațica mea de neuron nu e înstare sa perceapă un mesaj simplu) și multe altele care mai apar pe parcurs.

Oamenii care vorbesc cu mine în timp ce vorbesc cu altcineva la telefon – nu am atenție distributivă (întodeauna). Dacă cineva mă întrerupe când fac comandă de mâncare să-mi comunice încă ceva, mă blochez și nu mai știu de unde să continui. Efectiv mi se șterge din minte toată conversația cu cel de la telefon, iar la cel din fața mea mă uit și nu înțeleg ce vrea de la mine. Scoate sunete, i se mișcă buzele, iar eu rămân cumva suspendat între interlocutorul de la telefon și cel din fața mea. 🙂

Firmele și brandurile care pun poze cu pisici sau „like & share” – dacă firma ta n-are nici o treabă cu pisicile din poză sau dacă ele n-au pe lângă ele ceva care să aibă legătură cu firma ta, de ce naiba le folosești? Mă calcă pe fiecare nervișor să văd că un producător de șuruburi pune o poză cu pisici pe care scrie „Weekend plăcut” sau alt mesaj de-asta general cu care nu pot da greș. Sau când un brand pune o poză, care are sau nu legătură cu activitatea lui și îndeamnă publicul să dea like și share pentru că publicul e atât de prost că nu știe singur să dea like sau share dacă îi place. Sau dacă îi spui tu, ai mai multe șanse să o facă. Mă lași???!!

Sunt doar 5, dar vai cât de lungă e lista….pe care o voi completa și într-un post viitor că…doar am intrat în 2014 și trebuie să mai alimentez blogul din când în când…fiind certat de unele persoane…că l-am lasat de izbeliște 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s